Werkgroep

Programmamanager HUS Academie

View details
Lieveke Degen

Huisarts

Tessa Dijksman

Huisarts

Rik Kaarsgaren

Huisarts

Agenda
Ons aanbod

We bieden geaccrediteerde scholingen aan iedereen die in de eerstelijns gezondheidszorg werkt. Denk aan medewerkers van de huisartsenpraktijk, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkassistenten, praktijkmanagers en EKC’ers; medewerkers van de huisartsenpost, zoals triagisten en regie-artsen; paramedici, zoals fysiotherapeuten en diëtisten; en openbaar apothekers.

Jouw leerproces, jouw betrokkenheid

Jouw leerproces is van jou. Daarom kan een goed scholingsaanbod ook alleen worden neergezet wanneer jij daarbij bent betrokken. Dit doen wij door de leerbehoefte op te halen bij de vertegenwoordigers van de eerstelijnszorgverleners in Utrecht stad: de Academie-werkgroep, de scholingscommissie van de Spoedpost en de stadscoördinatoren van Sterkz.org. Bij het ontwikkelen van elke scholing is ook altijd een inhoudelijk deskundige uit de praktijk betrokken.

Ons aanbod bestaat uit:

  • Nascholingen (o.a. DUOdagen, HASPELs en de Zorgdag)
  • Netwerkbijeenkomsten
  • Intervisies
  • Verplichte scholingen binnen de chronische zorg

Scholingskalender

Wil jij weten wat er dit jaar georganiseerd wordt door de Academie? Bekijk hieronder de ingeplande scholingen.

Tutorial EKC huisartsen

Huisartsen die Erkend Kwaliteits Consulent (EKC) zijn voeren toetsgroep zaken zelf in het GAIA systeem.

Bekijk hier de tutorial, hier het test jaarplan en hier de verkorte instructie jaarplan invoeren.

Ons doel

Leren en ontwikkelen is essentieel voor (het verbeteren van) de kwaliteit van zorg. Om kennis en vaardigheden up-to-date te kunnen houden én verder te ontwikkelen, is scholing een waardevol middel. Niet alleen op medisch inhoudelijk gebied is er behoefte aan deskundigheidsbevordering. Er wordt ook veel van zorgprofessionals gevraagd op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, digitalisering en procesoptimalisatie. Onze missie is dat wij zorgen voor didactisch en inhoudelijk hoogwaardige scholing voor zorgverleners in de eerste lijn in Utrecht stad.

Onze scholing is herkenbaar aan de volgende kenmerken:

  • Multidisciplinair
  • Uit de praktijk, in de praktijk
  • Ontzorgend

Lees hier meer over de missie, visie en werkwijze van de Academie

Contact

Heb je vragen, opleidingswensen of wil je suggesties met ons delen? Wij horen het heel graag! Mail ons via academie@huisartsenutrechtstad.nl. Wij reageren binnen 3 werkdagen op vragen of opmerkingen via de mail.