Wat is spoedzorg?

Alle zorg buiten de standaard openingstijden van de huisartsenpraktijken is spoedzorg. Deze zorg kan niet wachten tot de eigen huisartsenpraktijk weer bereikbaar is, en wordt verleend door de huisartsenpost.

Niek de Grunt

“We proberen de spoedzorg gezamenlijk af te stemmen en streven naar goede werkafspraken over en weer. Als huisartsen willen we dat onze patiënten ook tijdens de avond, nacht en in het weekend de juiste zorg krijgen.”

We maken meer mogelijk

Gezamenlijk zorgen we als HUS ervoor dat de huisartsenpost goed functioneert zodat alle zorgverleners op een goede manier de diensten kunnen verrichten. Daarnaast houden we contact met onze ketenpartners, zoals Primair Huisartsenposten, Diakonessenhuis, RAVU en huisartsenposten in de omgeving. We proberen onze zorg gezamenlijk af te stemmen en streven naar goede werkafspraken over en weer. Zo maken wij meer mogelijk.

Ons doel

Iedereen op de Huisartsenpost zo goed mogelijk laten functioneren en zo zorgen voor een kwalitatieve goede zorg op de huisartsenpost is het doel van de werkgroep Spoedzorg. Daarbij denken we mee met het management over hoe de zorg inhoudelijk kan worden verbeterd en is er ook aandacht voor het logistieke proces. De kwaliteit van zorg, het aanbod van zorg, de werkdruk op de Huisartsenpost (HAP), de samenwerking op de HAP en met de tweede lijn, scholing van artsen en assistentes, het zijn allemaal zaken waar de werkgroep zich mee bezig houdt.

Werkgroep
Monique Zeijlemaker

Huisarts

Lisette Keppel

Huisarts

Bastiaan Kole

Huisarts

Niek de Grunt

Huisarts

Manon Horsman

Huisarts

Hester ten Dam

Huisarts

Erik de Laat

Huisarts