Toelichting

Zorg op afstand biedt uitkomst om met minimale arbeidsinzet een grotere (complexe) zorgvraag aan te kunnen. Binnen dit thema gaat het over:

  • online dienstverlening
  • inzet van e-health
  • digitale tools voor patiënten voor meer zelfregie, zelfmeting en om zelfevaluatie te doen.

Met dit thema aan de slag? We hebben drie project-suggesties of kies jouw eigen project. Laat je inspireren door deze mijlpalen.

Zelfmeetgegevens

Projectsuggestie 1

Gezamenlijk onderzoeken hoe je zelfmeetgegevens in de dagelijkse praktijk implementeert.

  • Wie zet de eerste stap?
  • Sterkz.org ondersteunt de begeleiding.
  • Lees hier verder voor wat je kan verwachten en de voorwaarden.
Beeldbellen

Projectsuggestie 3

Wil je gebruik gaan maken van beeldbellen? Gebruik dan de TBHZ-ruimte om stappen te zetten. Werkt jouw praktijk al met beeldbellen, maar gaat het nog niet optimaal? Inventariseer de knelpunten en maak een verbeterplan.

Ga je aan de slag met projectsuggestie 3, bekijk dan ook deze informatie over beeldbellen.

Inspiratie: de gang naar digitaal

Hoe minimaliseer je de telefoon- en baliefunctie? In de video legt huisarts en praktijkhouder Fietje van Hellemondt uit hoe Praktijk De Gaard zoveel mogelijk digitaal te werk gaat. Laat je inspireren door haar verhaal.

E-consult

Projectsuggestie 2

Als je kiest voor dit verbeterinitiatief onderzoek je hoe processen in de praktijk lopen en hoe het gebruik van het patiëntenportaal geïntegreerd kan helpen in het werkproces om tot (betere) integratie over te gaan.

Indien bepaalde informatie of hulpmiddelen ontbreken, dan kan dit worden aangegeven zodat er vanuit HUS ondersteuning geboden kan worden.

Keuze gemaakt?

Laat Anne-Marie Huijskes jouw keuze weten. Wat ga je doen en wanneer wil je de opbrengst van je verbeterpunten zien? Mail naar: huijskes@huisartsenutrechtstad.nl