Huisarts Christine Weenink heeft op 7 december een koninklijk onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Peter den Oudsten. De burgemeester benoemde haar in de balzaal van Paushuize tot niets minder dan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding was voor Christine een volslagen verrassing, aangezien ze onder het voorwendsel van een symposium door de Utrechtse huisartsen coöperatie (HUS) naar Paushuize was gelokt. Desalniettemin nam ze het lintje koninklijk in ontvangst en verzocht de burgemeester haar dank over te brengen aan zijne majesteit.

Christine krijgt de onderscheiding voor haar bijdrage aan de verbetering van de eerstelijnszorg voor mensen met psychische klachten. Zo heeft ze onder meer de praktijkondersteuning GGZ en de HUS academie opgezet en was ze tot voor kort voorzitter van het bestuur van HUS. Lees meer over haar  verdiensten in het artikel in nu.nl dat overigens enkele foutjes bevat, waar we ons verder niet aan storen.

Met deze onderscheiding mogen de Utrechtse huisartsen zich verheugen op niets minder dan drie ridders in hun gelederen; Christine Weenink, Corinne Colette en Jaqueline van Riet. Het moge duidelijk zijn, het tijdsgewricht waarin enkel mannen werden geridderd, behoort inmiddels definitief tot het verleden.