Waarom lid worden?

Het wordt steeds drukker in de huisartsenpraktijk. Meer en meer wordt van ons verwacht dat we als poortwachter van ziekte en zorg, ook de regie op gezondheid en gedrag voor onze rekening nemen. Ook komt er steeds meer zorg vanuit de tweede lijn op ons af, met valide overwegingen. Alleen stijgen de verwachtingen sneller dan onze middelen. Maar de huisartsenzorg valt niet eindeloos op te rekken. We moeten grenzen stellen en aangeven wat we nodig hebben. Als Utrechtse huisartsen staan we samen sterker.

We nodigen zeker ook huisartsen in loondienst en waarnemers uit om lid te worden en actief deel te nemen aan onze expertisegroepen. Er geldt een speciaal laag instaptarief voor waarnemers.

Aanmeldformulier
Contributie

HUS behartigt de belangen van álle huisartsen, of ze nu praktijkhouder zijn, werken in dienst van een huisarts, als waarnemer, of in loondienst bij een gezondheidscentrum.

De contributie voor 2020 is nog niet vastgesteld.

In 2019 was de bijdrage als volgt:

  • € 0,34 per patiënt voor praktijkhouders,
  • € 50 voor HIDHA’s en waarnemers,

plus een toeslag voor de HUS Academie (waarvan € 105 wordt afgedragen aan de Federatie WDH Midden Nederland voor de accreditatie en registratie van de verplichte toetsgroepen):

  • € 280 voor praktijkhouders,
  • € 155 voor HIDHA’s en waarnemers.