Waarom lid worden?

Het wordt steeds drukker in de huisartsenpraktijk. Meer en meer wordt van ons verwacht dat we als poortwachter van ziekte en zorg, ook de regie op gezondheid en gedrag voor onze rekening nemen. Ook komt er steeds meer zorg vanuit de tweede lijn op ons af, met valide overwegingen. Alleen stijgen de verwachtingen sneller dan onze middelen. Maar de huisartsenzorg valt niet eindeloos op te rekken. We moeten grenzen stellen en aangeven wat we nodig hebben. Als Utrechtse huisartsen staan we samen sterker.

We nodigen zeker ook huisartsen in loondienst en waarnemers uit om lid te worden en actief deel te nemen aan onze expertisegroepen. Er geldt een speciaal laag instaptarief voor waarnemers.

Aanmelden

Laat via een email gericht aan het secretariaat weten dat je lid wilt worden en wij nemen contact met je op om alles in orde te maken.

Mail ons
Contributie

HUS behartigt de belangen van álle huisartsen, of ze nu praktijkhouder zijn, werken in dienst van een huisarts, als waarnemer, of in loondienst bij een gezondheidscentrum.

De contributie is:

  • € 0,42 per patiënt voor praktijkhouders
  • € 130 voor HIDHA’s en waarnemers
  • € 200 voor huisartsen buitengebied

Plus een toeslag voor de HUS Academie:

  • € 280 voor praktijkhouders,
  • € 155 voor HIDHA’s en waarnemers.

Van de toeslag wordt € 75 afgedragen aan de Federatie WDH Midden Nederland voor de accreditatie en registratie van de verplichte toetsgroepen):

* Bij gezamenlijke praktijkvoering wordt dit bedrag eenmaal per praktijk in rekening gebracht.