Zeker 94 zorgprofessionals uit 44 verschillende organisaties binnen de eerstelijn in Utrecht stad namen deze zomer deel aan korte online kennissessies. Voorbeelden van onderwerpen van de trainingen waren werken met Zorgdomein, veilige toegang met DigiD, Excel en documentbeheer in MS365. Deelnemers beoordeelden de reeks gemiddeld met een 7,9 en vonden het fijn om op deze manier stil te kunnen staan bij digitalisering in de zorg en hun kennis en vaardigheden te kunnen updaten.

Vanuit het project Digitale Vaardigheid (voor apothekers en fysiotherapeuten) en het project Digifit (voor huisartsen) is het doel de digivaardigheid van zorgverleners te verhogen door scholingen en/of webinars. Het projectteam bracht de scholingsbehoefte via een inventarisatie in beeld en droeg zo bij aan de totstandkoming van het scholingsprogramma.

Scholingen online terugkijken

Wil je nog eens door de tips uit een scholing heengaan? Of kon je zelf helaas niet aanhaken bij deze scholingen? Dan kan je een aantal ervan nu terugkijken. De linkjes naar de scholingen staan in de HAweb-groep voor HUS-leden.

Goed nieuws: een vervolg!

In de zomer van 2024 biedt de HUS academie weer een summerschool aan met een reeks trainingen. Als het programma bekend is, informeren we jullie daar uiteraard over!