Ben jij Erkend Kwaliteits Consulent (EKC’er) in Utrecht stad? En heb jij ook behoefte aan het volgen van EKC-specifieke scholingen én het uitwisselen van kennis en ervaring met andere EKC’ers? Hier wil HUS Academie graag in faciliteren.

Veel EKC’ers in Utrecht stad zijn bij ons in beeld. Om te voorkomen dat we EKC’ers missen die toch graag willen deelnemen aan scholingen en het netwerk, is dit aanmeldformulier opgesteld. Ben jij EKC’er? Laat dan graag via dit formulier je gegevens achter.

EKC-scholingen volgen
Als EKC’er moet je 20 uur relevante geaccrediteerde nascholing per 5 jaar op dit vakgebied hebben gevolgd. Hiervan mogen er maximaal 10 punten worden opgevoerd voor het deelnemen aan intervisie.

De EKC’ers die bij de Academie bekend zijn, kunnen input leveren met betrekking tot de scholingen en intervisies die georganiseerd worden. Bovendien wordt je natuurlijk ook als eerste over deze scholingen geïnformeerd. Daarnaast kan er op die manier een EKC-netwerk voor Utrecht stad worden opgezet (jouw wens om wel of niet aan dit netwerk deel te nemen kun je ook in dit formulier aangeven).

Interesse om EKC’er te worden?
Ben jij nog geen EKC’er, maar wil je dit wel graag worden? Als EKC’er begeleid je intercollegiale toetsgroepen, zoals FTO’s. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van het kwaliteitsbeleid binnen de eigen toetsgroep; het coördineren en bewaken van kwaliteitsverbeterende activiteiten in de toetsgroep; de inschrijvingen in het CHBB-register; en het bijhouden van EKC- kennis en -vaardigheden door middel van EKC-nascholingen.

Om EKC’er te worden volg je de basiscursus bij de LHV-Academie. Voor nascholing om je te kunnen herregistreren kun je bij de HUS Academie terecht.