Afsluiting OPEN  

Het team OPEN kijkt terug op een prachtig meerjarenproject dat zeker heeft bijgedragen aan de versnelling van online-inzage in het medisch dossier. In sommige praktijken leidde dat zelfs tot minder telefonische consulten door actief te focussen op online-inzage.

Een paar resultaten: 

  • 61 praktijken (100%) zijn vindbaar via een PGO 
  • Bij 49 praktijken (80,3%) hebben 579 patiënten via een PGO inzage gehad in hun dossier 
  • 24,3% patiënten >16 jaar heeft tenminste één keer inzage gehad in zijn/haar dossier via portaal of PGO.  

Leren lopen
In de komende jaren besteden we aandacht aan online-inzage, met name aan de uitbreiding van functionaliteiten en de volwassenheid van PGO’s. Een van de speerpunten uit het IZA. We hebben binnen het project OPEN leren staan, maar nog niet leren lopen.  

Huisartsen Utrecht Stad, RegiozorgNU, UNICUM-Huisartsenzorg, UMCU, Diak en St. Antonius werken samen met de Patiëntenfederatie aan een burgercampagne over PGO’s in de regio Utrecht, zodat een patiënt overal dezelfde informatie tegenkomt. Er is mede door deze inspanning nieuw informatiemateriaal beschikbaar gesteld voor burgers die de verwachtingen om een PGO te gaan gebruiken iets bijstellen. De nieuwe materialen gaan uit van ‘U kunt bij ons een PGO proberen’. Via nieuwsbrieven houden we praktijken hiervan op de hoogte, ook waar je middelen kunt bestellen. 

Binnenkort sturen we jullie nog één keer de gebruikscijfers toe, om je nog een keer te kunnen vergelijken met je collega’s.  

 

Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn vier infographics opgeleverd over het wetenschappelijk onderzoek dat heeft plaatsgevonden tijdens de looptijd van OPEN. Bekijk hier de infographics van Open.

We danken jullie voor je bijdragen aan OPEN. 

Hartelijke groeten, Carla, Tina, Yvonne