Teamleider Huisartsenpost Utrecht Stad (24 uur per week)

 

De Huisartsenpost Utrecht Stad is gevestigd in het Diakonessenziekenhuis. De huisartsenpost levert spoedeisende huisartsenzorg buiten de standaard openingstijden van de huisartsenpraktijken, dus in de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen.

Als teamleider stuur je samen met je duo teamleider het team dat werkzaam is in het primaire proces, op dit moment bestaand uit (junior) triagisten, aan. Het team vormt – samen met de (waarnemend) huisartsen – de spil van de huisartsenpost en draagt zorg voor het leveren van adequate patiëntenzorg door de urgentie en passende vervolgactie te bepalen aan de hand van het triagegesprek met de patiënt.

 

Spoedpost Utrecht Stad (SUS) is per 1 juli 2020 ondergebracht bij de Coöperatie Huisartsen Utrecht Stad (HUS), de regionale huisartsenorganisatie. Hierdoor ligt de uitdaging binnen de huisartsenpost om te bouwen met het team aan samenhang, kwaliteit, trots en werkgeluk. Om complementair aan de duo teamleider te zijn, zijn we op zoek naar een teamleider met kennis van de inhoud van het vak als triagist.

 

Als teamleider speel je een belangrijke rol bij het bouwen aan een professionele organisatie. Samen met jouw collega teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het team en het scheppen van de randvoorwaarden waardoor het team op een prettige en veilige wijze haar werk kan doen. Jouw leidinggevende is de manager van de huisartsenpost.

 

Profiel

Als Teamleider ben je iemand met hands-on mentaliteit die het een uitdaging vindt en in staat is om:

 • Een team op inhoud van het vak aan te sturen;
 • De balans te vinden tussen individueel, team en organisatiebelang;
 • Zorg te dragen voor de operationele organisatie van de patiëntenzorg in de avond, nacht- en weekenddiensten en de werkzaamheden coördineert van de medewerkers in het primaire proces zodat de kwantitatieve en kwalitatieve bezetting is afgestemd op de zorgvraag binnen de geldende afspraken van de huisartsenpost;
 • Leiding te geven aan het team in de breedste zin van het woord waaronder het periodiek voeren van jaar- en audit gesprekken, deskundigheidsbevordering van het team, begeleiding bij ziekteverzuim, het signaleren van knelpunten in de werkomstandigheden, het voeren van werkoverleggen;
 • Een bijdrage te leveren aan: de werving & selectie van nieuwe teamleden, het inrichten en meedenken over taakdifferentiatie, stagebegeleiding, inwerken van nieuwe medewerkers, de inzet van de gecertificeerd auditoren en het opstellen en de implementatie van nieuw beleid, werkafspraken, protocollen.
 • Een bijdrage te leveren op verzoek aan de behandeling van calamiteiten, incidenten en klachten.

 

Herken jij je in het profiel en heb je:

 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding als triagist, doktersassistent, verpleegkundige (MBO of HBO);
 • Bij voorkeur aanvullende scholing in managementvaardigheden;
 • Kennis en ervaring met de dynamiek en werkprocessen op een huisartsenpost, meldkamer ambulance, SEH;
 • Ervaring in het zelfstandig functioneren als Teamleider;
 • Kennis van en ervaring met de Kernset van InEen;
 • De bereidheid om piket diensten te werken (betreft bereikbaar zijn en handelen in geval van calamiteiten) als ook om de werktijden deels flexibel in te richten zodat je de opstart van een dienst meemaakt of om het weekend een paar uur werkt.

Dan zijn wij op zoek naar JOU!

 

De collega met een doortastende en sterke persoonlijkheid die beschikt over overtuigingskracht, uitstekend kan functioneren in een team, leergierig, accuraat en communicatief sterk is.

 

Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We gaan in beginsel een contract aan voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de CAO Huisartsenzorg van toepassing is. Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 7 (tussen € 3.038,- en max € 3.994,- bruto per maand bij 38 uur) afhankelijk van mate van senioriteit, kennis en ervaring.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mi Sun van der Mannen, P&O adviseur via: vandermannen@huisartsenutrechtstad.nl (werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag)

De planning

 • Zondag 18 april a.s.: sluitingsdatum vacature;
 • In die week wordt je persoonlijk geïnformeerd als je wordt uitgenodigd voor een 1e gesprek

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.