Wil jij deel uitmaken van een groeiende organisatie die zich inzet voor het ondersteunen van de eerstelijnszorg in Utrecht Stad? Ben jij dé gesprekspartner, vraagbaak en hét aanspreekpunt voor huisartsen, praktijkondersteuners en assistenten? En heb jij ervaring binnen de chronische zorg? Dan is dit de functie voor JOU!

 

Wij zijn Sterkzorg, de eerstelijnsorganisatie van Utrecht stad. Wij vinden dat iedereen in Utrecht stad de best mogelijke zorg verdient. Van Overvecht tot Oost. En van Binnenstad tot Zuid. Binnen Sterkzorg werken huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Daarnaast overleggen we regelmatig met professionals van andere zorgorganisaties, gemeente en zorgverzekeraars. Om de beste zorg te realiseren. Ons motto: Samen is sterker.

 

Wat ga je doen?

Als praktijkconsulent chronische zorg ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van huisartspraktijken bij het leveren van de chronische zorg (CVRM, DM, COPD en ouderenzorg) conform de afspraken in het zorgprogramma. Je zorgt ervoor dat de aangesloten praktijk wordt ondersteunt op het gebied van de gewenste en noodzakelijke nascholing en deskundigheidsbevordering. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van de chronische zorgprogramma’s, innovatief afgestemd op de ontwikkeling in de zorg en in samenwerking met relevante partijen in de eerste en tweede lijn in Utrecht Stad.

 

Hoe ziet jouw toekomstige werkdag eruit?

 • Je functioneert als eerste aanspreekpunt voor de praktijkondersteuners en huisartsen op het gebied van chronische zorg en geeft hen advies en ondersteuning bij de juiste aanpak conform de afspraken in het zorgprogramma;
 • Je levert inhoudelijke informatie ten behoeve van het opstellen van de bij het zorgprogramma behorende begroting als onderlegger voor de onderhandelingsgesprekken van de directie met de zorgverzekeraar;
 • Je signaleert kansen en bedreigingen met betrekking tot het (verder) ontwikkelen van de zorgprogramma’s en met betrekking tot het realiseren van doelstellingen, het inschatten van consequenties en het zo nodig initiëren van maatregelen tot bijsturing;
 • Je ondersteunt en adviseert huisartsenpraktijken bij het gebruik van het virtuele keteninformatiesysteem VIP Calculus;
 • Je beoordeelt en rapporteert over de geleverde zorg in relatie tot de doelstellingen en indicatoren van de chronische zorg.

 

Het is een dynamische en veelzijdige functie binnen de eerstelijns zorg waarin je in samenwerking met de stads coördinator chronische zorg, de kaderhuisarts en partijen in de eerste en tweede lijn een bijdrage levert aan de ontwikkeling van een innovatief en op de actuele ontwikkelingen gebaseerd zorgprogramma. Klinkt dit als dé baan voor jou? Lees dan snel verder en kom erachter of jij onze match bent!

 

Onze match!

 • Heeft HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring als Praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk;
 • Heeft bij voorkeur ervaring/ kennis van VIP Calculus;
 • Heeft kennis van chronische zorg programma’s (CVRM, DM, COPD en ouderzorg);
 • Is bekend en vaardig met Microsoft Office;
 • Is reflecterend en beschikt over empathisch vermogen;
 • Flexibel in werktijden i.v.m. overleggen en nascholingen in de avonduren.

 

Wij bieden jou?

Een warm welkom en een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is en de komende jaren sterk zal groeien. De indeling van de functie is mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, waarbij we uitgaan van schaal 8 van de CAO Huisartsenzorg (d.w.z. max. € 4517,– bruto per maand of fulltime basis, te weten 38 uur).

 

Informatie of vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barend van Dijk tel. 06 – 14 49 36 51.

 

Interesse?

Jouw CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via hr@huisartsenutrechtstad.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.