Binnen Sterkz.org richten we ons op de ondersteuning van eerstelijns zorg.

Onze missie is als stedelijk aanspreekpunt voor de eerstelijn aansluiten bij de werkelijke behoefte, ook van mensen die kwetsbaar zijn of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben. Dat vraagt om multidisciplinaire samenwerking rond preventie, zelfmanagement en een sluitend aanbod van zorg en ondersteuning. Dichtbij de mensen (in de wijk als het kan in de stad als het moet), effectief en efficiënt, met de huisartsenvoorziening als basis.

Voor een aantal belangrijke thema’s zijn er werkgroepen die zowel in de wijk als op stedelijk niveau programma’s ontwikkelen. Zo is er het thema chronische zorg, waarin de ketenzorg programma’s voor Longen en Diabetes opgaan. Maar de ambitie reikt verder, we willen naast ziekte-specifieke benaderingen ook een meer persoonsgerichte vorm van zorg ontwikkelen. Want iemand is niet zijn ziekte, iemand heeft een of meerdere aandoeningen en daarbij een specifieke behoefte aan zorg. Want er is vaak meer gaande dan het strikt medische, sociaal-economische omstandigheden hebben veel impact.

Om de thema’s gestalte te geven werken we met een stadscoördinator, wijkduo’s en een medisch inhoudelijk trio. Voor chronische zorg zijn we naarstig op zoek naar zo’n trio met mensen die een helicopterview hanteren, zodat zij de samenhang  zien. Mensen die willen pionieren en net een tikje anders denken, zodat we nieuwe wegen kunnen inslaan. Enthousiasme en humor zijn trouwens ook zeer welkom.

Kijk voor meer informatie op de landingspagina Sterkz.org of op de tijdelijke website zorg in de steigers.

Voel je je aangesproken of heb je vragen? Aarzel niet en neem contact op met Gertrud vanvulpen@huisartsenutrechtstad.nl