Met trots laten wij u via deze weg kennismaken met GezondheidsLab, een nieuw initiatief van Huisartsen Utrecht Stad (HUS) en Saltro. Wellicht kent u het idee achter dit project als EDAC, of wel ons Eerstelijns Diagnose & Advies Concept.

Wat is GezondheidsLab?

Gezondheidslab is een multidisciplinair samenwerkingsverband waarbinnen u als huisarts direct kunt samenwerken met laboranten en medisch specialisten om samen snel tot heldere, diagnostische onderzoeksresultaten te komen en de cliënt te voorzien van persoonlijk (zorg)advies. GezondheidsLab draagt zo bij aan een zinnige en zuinige zorg, waarbij dubbele diagnostiek en onnodige verwijzingen zo veel mogelijk worden voorkomen en uw patiënt zo efficiënt en comfortabel mogelijk wordt bediend.

 

Wat betekent dat voor u?

Met het GezondheidsLab helpen wij u uw werkzaamheden efficiënt in te richten door middel van optimaal ingerichte diagnostiek. De resultaten van het onderzoek gedaan in het GezondheidsLab worden veelal diezelfde dag, maar altijd binnen 24 uur, bij u aangeleverd en voorzien van duiding en advies van de medisch specialist. Door vraagstelling en diagnostiek, inclusief zorgpaden, goed in te richten en af te stemmen met specialisten, bewerkstelligen we een optimale samenwerking tussen eerste en tweede lijn. Beoordeling en advies zal daardoor beter aansluiten bij de vraag.

Wij zullen u met de diensten die wij u aanbieden nog beter in staat stellen uw rol als poortwachter te vertolken, substitutie vorm te geven én om met de patiënt in gesprek te gaan over gezondheid, ziekte en behandelopties.

 

Van idee naar realiteit

Met de ambitie om de zorg optimaal (zinnig, zuinig en op de juiste plek) in te richten rondom onze cliënten, is in de afgelopen periode samen met partners gezocht naar een manier om de zorg toekomstbestendig te maken. Bij de ontwikkeling van de eerste fysieke locatie van het GezondheidsLab is intensief samengewerkt met specialisten en bestuurders van onder andere het Diakonessenhuis, St. Antonius ziekenhuis en het UMCU.

 

“We zijn erg onder de indruk van de ambitie van onze collega’s in het Diakonessenhuis, UMC Utrecht en St. Antonius Ziekenhuis om de zorg daadwerkelijk te verbeteren. Men heeft zich echt ten doel gesteld het verschil te maken in de zorg in Utrecht,” aldus Carin de Kok, bestuurder HUS.

 

GezondheidsLab Utrecht Zuidwest

Naar verwachting openen wij in januari 2018 de deuren van het eerste GezondheidsLab in Utrecht Zuidwest. In deze vernieuwende, fysieke locatie kunnen cliënten en wijkbewoners terecht voor alle laboratorium-, functie-, en beeldvormende diagnostiek. De resultaten worden in elk geval binnen 24 uur met u gedeeld. Ook voor deze locatie werken HUS en Saltro intensief samen met medisch specialisten uit het Diakonessenhuis en het St. Antonius ziekenhuis. In samenwerking met hen is een aantal specifieke zorgpaden ontwikkeld waaronder atriumfibrilleren en hartfalen.

 

Vanzelfsprekend houden wij u de komende tijd graag op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

 

CONTACT

Wilt u meer weten over het GezondheidsLab? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op www.gezondheidsLab.nl

 

Voor algemene informatie

Suzan Knikkink

Programma manager HUS

M: 06 523 03 458

E: knikkink@huisartsenutrechtstad.nl

 

Voor technische informatie

Niels van Berkum

Projectleider

M: 06 20 35 33 63

E: nvanberkum@saltro.nl