Een heerlijk zonnetje, een prachtige locatie en inspirerende sessies waren de ingrediƫnten voor de nascholingsdag Chronische zorg to the next level in het Centraal Museum en de Nicolaikerk in Utrecht.

Na ontvangst met een kopje koffie en wat lekkers openden Leo Kliphuis, Carin de Kok en dagvoorzitter Christine Weenink de dag met een welkomstwoord. Daarna gaf professor Caroline Baan, hoogleraar integrale gezondheidszorg aan de Katholieke Universiteit Tilburg, een presentatie over haar vakgebied. In de vijf subsessies die daarna volgden kwamen verschillende onderwerpen aan bod, allemaal gericht op een andere aanpak in de chronische met de focus op samenwerken. Vervolgens leidde Machteld van der Putte, mezzosopraan en vocal coach, een interactief muzikaal intermezzo in de kerk waarbij er een prachtig canon werd ingestudeerd. Klik hier voor de liedtekst. Na de tweede ronde subsessies stond er een hapje en drankje klaar dat heerlijk in de tuin van het museum genuttigd werd. Het debat, onder leiding van Henk Jan de Jong, organisatieadviseur in de gezondheidszorg, werd aan de hand van stellingen gelieerd aan de subsessies gevoerd.

Wij kijken terug op een inspirerende en nuttige dag en zijn blij dat jullie met zo veel mensen hebben deelgenomen. Ook willen wij iedereen die aan de organisatie van deze dag heeft meegewerkt hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Klik hier voor een foto impressie van de dag.