Op 26, 27 en 28 oktober vonden de inspiratiedagen plaats in Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. Een schitterend landgoed dat beschikt over een mooi hotel en fijne vergaderruimten. Met ruim 40 huisartsen, specialisten en bestuurders werd de eerste avond genoten van een heerlijk, ontspannen diner.

De volgende dag werd er geopend door de voorzitter van het HUS-bestuur, Wietze Eizenga, en John Taks, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis. Na de toelichting op het programma door Christine Weenink, voorzitter van de HUS Academie, beet Priska Israels, kaderhuisarts GGZ in Maastricht, het spits af met een inspirerende voordracht over medisch leiderschap. Daarna volgden de inhoudelijke werksessies met als onderwerpen onder andere HAP/SEH, SOLK, gezamenlijke ICT en ouderen. Ook gaf Angelien Borgdorff, programmamanager ouderen en transmurale zorg bij HUS, een presentatie over transmurale samenwerking. Tevens lichtte zij later op de dag het gebruik van de RTA App toe. De dag werd afgesloten met een diner en feest met DJ. Bekijk hier het volledige programma.

 

Op dag drie werden de deelnemers na het ontbijt op ludieke wijze ontnuchterd door Christine Weenink, waarna vervolgens de tweede ronde werksessies werd afgewerkt. Ter afsluiting werden de werksessies geëvalueerd in een plenaire sessie en presenteerden Leo Kliphuis, algemeen directeur van HUS, en Carin de Kok, medisch directeur van HUS, de uitkomsten en afspraken van deze dagen. Bekijk hier de presentatie. Het beeldverslag van deze nuttige en aangename inspiratiedagen kun je hier vinden.