Corona

Op deze pagina geven wij een overzicht van digitale middelen die kunnen worden ingezet tijdens de corona-crisis om zorg op afstand te faciliteren.

Online vergaderen

Een mooie optie voor online vergaderen met beeldverbinding biedt Zoom. Vanwege de corona-problematiek is de vergaderlimiet van veertig minuten in de gratis versie tijdelijk losgelaten. Om aan de slag te kunnen dien je eerst een (gratis) account aan te maken.

Ga naar ZOOM
Inzage op de HAP

Voor meer inzicht in de medische situatie van de patiënt kunnen zorgprofessionals op de HAP en de SEH de professionele samenvatting van het patiëntendossier van de huisarts opvragen. Door een tijdelijke maatregel van het ministerie van VWS is dit tijdens de coronacrisis ook mogelijk voor patiënten die geen keuze hebben gemaakt.

Meer hierover
Tabletbox
Beeldbellen

De noodzaak om afstand te houden tijdens de corona-epidemie betekent dat wij allen onze praktijkvoering hebben aangepast. Vragen van patiënten kunnen vaak telefonisch worden beantwoord. Er is veel vraag naar beeldbellen.

Meer over beeldbellen
corona-check
Coronacheck app

Gebruikers monitoren dagelijks vijf corona-klachten via de app. De software filtert mensen met een verhoogd risico (klachten en/of comorbiditeit) eruit. Zij worden gebeld vanuit een callcentrum. Het UMC neemt de operationele uitvoering van het systeem en de medische verantwoordelijkheid op zich. In het callcentrum werken getrainde medisch studenten onder supervisie van UMC huisartsen en longartsen.

Aanmelden patienten
Inforium

Met behulp van het Landelijk Inforium Corona Infocentrum kun je informatie van verschillende bronnen (zoals Thuisarts) eenvoudig terugvinden en via een beveiligde mail versturen naar patienten.

Ga naar Inforium
logo-viplive
Coronarapport

In VIP live is een COVID-19 vaccinatie rapport beschikbaar  onder inzicht – rapporten
Categorie: Zorgmanagement rapport. Het bevat lijsten van patiënten die het oproepen  voor de covid19 vaccinatie vergemakkelijken.

Het rapport bevat vijf tabbladen, verdeeld per leeftijdscategorie: 90+ jaar, 85-89 jaar, 80-84 jaar, 60-79 jaar en de gehele populatie. Per tabblad zijn op patiëntniveau persoonsgegevens inzichtelijk, plus  een aantal indicatoren:

  • Frailty Index
  • Zorgzwaartepakket verpl.verzorg. (2803 ZZPV AZ)
  • Verstandelijke beperking
  • Chronische aandoening
  • Bloedverdunners (DOAC of Antistolling)

Hiermee kun je in kaart brengen  welke patiënten als eerste opgeroepen kunnen worden voor vaccinatie. De overige kolommen kun je zelf invullen als ja/nee invulvelden.

Inloggen VIPLive
NHG-logo
ICPC en corona

Het registratie-advies van het NHG luidt:

  • Bij ongerustheid/vragen – A27 Angst voor andere ziekte
  • Bij vermoeden corona – R74 Acute infectie bovenste luchtwegen
  • Bij aangetoonde corona – R83 Andere infectie(s) luchtwegen (om het onderscheid te kunnen maken met een BWLI of influenza)

En dan de omschrijving steeds aanpassen: ‘Angst voor…’, ‘Vermoeden…’ of ‘Aangetoonde…’ COVID-19.

Naar website NHG